България може да си позволи да плати наведнъж 2 млрд. лева

...
България може да си позволи да плати наведнъж 2 млрд. лева
Коментари Харесай

България може да плати 2 млрд. лева за изтребителите наведнъж, обяви Горанов

България може да си разреши да заплати едновременно 2 милиарда лв. за новите изтребители. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов. 
 Посолството на Съединени американски щати: $1,6 милиарда не е крайната цена за изтребителите F-16  Пределната цена за изтребителите F-16 скочи двойно - до 2,925 милиарда лв.
„ В договаряния сме още, най-вероятно няма да успеем да договорим разсрочено заплащане. Със сигурност военните планове са скъпо за нас изпитание ", уточни Горанов, представен от БНР.

Той разяснява, че съгласно него Ф-16 блок 70 е най-оптималният за нас вид.

" В договаряния сме с американската страна, с цел да реализираме оптималната цена, която е избрана от Народното събрание. 2 милиарда са много пари, само че откакто това е приоритет, откакто сме членове на НАТО, евентуално и това изпитание би трябвало да бъде направено “, акцентира министърът.

Преди дни Конгресът на Съединените щати одобри финансовата рамка за придобиване на изтребителите от България. 

Вместо избраните от българския парламент 1,5 милиарда лв. в новата рамка беше записана сумата от $1,673 милиарда (2,925 милиарда лева), което вкара в пояснителен режим американското посолство и концерна Локхийд Мартин. Те увериха, че посочената цена не е крайната, а единствено се слага горна граница, с цел да може в случай че се разшири програмата отвън в началото оповестеното, да не се постановат промени в известието до Конгреса. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР